Гарбузова насолода

Гарбуз по праву може називатися осіннім королем всіх овочів. Він корисний і багатий на вітаміни, і так само з нього можна приготувати дивовижну кількість страв: він може бути і гарніром до м’яса, і складовою в десерті, і самостійною стравою. Його універсальний смак дозволяє створювати як солодкі, так і солоні страви.

Гарбуз мускатний

Однак через специфічний смак гарбуза його не всі люблять готувати. Я, на жаль, відношуся до цих людей. Незважаючи, на всі його переваги, ніяк не могла звикнути до гарбузового смаку. Але я не здавалася і придумала один рецепт пирога з гарбуза, в якому зовсім не відчувається його особливий смак. І цим рецептом я поділюся зараз з вами, сподіваюся, він вам теж припаде до смаку.

Для приготування пирога «Гарбузова насолода» нам знадобиться:

Набори продуктiв

  • Гарбуз мускатних сортів 0,5 кг
  • Цукор для гарбузового пюре – за смаком
  • Цукор для тіста – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Яйце -1 шт
  • Кефір – 0,5 склянки
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Соняшникова олія – 2 ст л
  • Сода – 1 + 1/4 ч.л.
  • Розпушувач – 2 ст.л.
  • Спеції (кориця, гвоздика, мускатний горіх, ванільний цукор) – за смаком
  • Шкірка від апельсина

Гарбузова насолода: покроковий рецепт

Для початку необхідно приготувати гарбузове пюре. Для цього очистимо гарбуз, поріжемо кубиками 2х2 см, додамо цукор і сіль за смаком, 1 гвоздику, корицю і шкірку від апельсина. Залити трохи водою, щоб ледь покривала гарбуз і поставити варитися на 20-30 хвилин. У результаті повинна вийти кашка, води не повинно залишатися. Потім вийняти шкірку від апельсина, пом’яти кашку виделкою або перетерти в блендері і залишити остигати.

Гарбузове пюре

Займемося тістом:

Беремо 1 яйце, 0,5 склянки кефіру, 1 чайну ложку солі, ванільний цукор, 2 столової ложки соняшникової олії. Змішуємо всі рідкі інгредієнти з 1 склянкою цукру і 1 склянкою гарбузового пюре. Потім беремо борошно 1,5 склянки, розпушувач, соду, трохи мускатного горіха за бажанням. Все просто змішується.

Потім в рідку масу додаємо отриману суху і перемішуємо до однорідної маси. Тісто має бути по консистенції як на бісквіт. Заливаємо тісто у форму ф 25 сантиметрів. Випікати приблизно 1 годину. Пиріг перевіряємо на готовність за допомогою зубочистки або сірникiв – якщо вони сухі, значить пиріг готовий.

Гарбузова насолода

Після того, як витягли пиріг з духовки, дайте йому постояти і охолонути. Коли я готую класичний бісквіт, я зазвичай перевертаю готовий бісквіт разом з формою догори дном і ставлю на 4 однакових чашки, щоб він не опал. Але в цьому випадку, такий фокус не знадобитися, тому що пиріг виходить щільним i все що зійшло вже не опуститися.

Остиглий пиріг посипати цукровою пудрою і прикрасити ягодами. У моєму випадку це була журавлина. Так само підійде смородина, виноградники і будь-які ягоди по сезону.

Ягоды

Приємного чаювання і гарбузової насолоди!