Курячі наггетси для вечірки в стилі “Октоберфест”

Дуже скоро наша сім’я очікує важливих гостей – повинна приїхати моя подруга з Німеччини, яку я не бачила 17 років! Дуже хочеться здивувати її і зустріти якось по-особливому. Моя подруга приїжджає в жовтні, в цей час, у них в Німеччині проходить пивний фестиваль “Октоберфест”. Ось я і вирішила здивувати її, влаштувавши, на честь її приїзду, вечірку в стилі “Октоберфест”.

Курячі наггетси для вечірки в стилі "Октоберфест"

Октоберфест – це відомий пивний фестиваль і найбільше народне гуляння в світі. У 2016 році він пройде з 17 вересня по 3 жовтня.

Мій чоловік зварив пиво за рецептом з інтернету. Звичайно вийшло не так як у Андрія Мацоли, але теж дуже смачно, а головне все натуральне! А я зайнялася приготуванням різноманітних закусок до цього найдавнішого напою.

Закуски до пива

Серед традиційних закусок у нас були: картопля фрі, курячі крильця на грилi, боварськi ковбаски, сирні булочки і звичайно ж риба. А ще я знайшла рецепт смачних, хрустких курячих наггетсiв, яким я з вами зараз і поділюся.

Як зробити Курячі наггетси для вечірки в стилі “Октоберфест”

Щоб приготувати вдома смачні, ароматні і апетитні Курячі наггетси, потрібно зробити наступне: купити філе курячої грудки, нарізати його, запанірувати і обсмажити в оліі.

Знадобиться:

Набор продуктов для наггетсов

  • 400 г філе курячої грудки,
  • 100 г пшеничного борошна,
  • 50 мл рослинної оліі,
  • 2 яйця,
  • по ¼ ч.л. чорного меленого перцю і солі,
  • панірувальні сухарі.

Процес приготування наггетсів

Нарізати курячу грудку поперек волокон на невеликі шматочки товщиною близько 0,5 см. Збити яйця виделкою. Борошно перемішати з перцем і сіллю. Панірувати кожен шматочок філе спочатку в борошні з двох сторін, потім вмокати в яйце і панірувати в сухарях. Відразу викладати наггетси на сковороду з розігрітим маслом і обсмажувати до бажаної рум’яної скоринки з двох сторін.

Як бачите рецепт дуже простий і не вимагає багато часу. Зате, якщо зважитися на експерименти, то це блюдо можна урізноманітнити різними способами приготування:

наггетсы

Маринувати куряче філе перед або після нарізки в різних маринадах з різними приправами, травами і спеціями;
Панірувати шматочки філе замість сухарів в розкришених картопляних або кукурудзяних чіпсах, горіхах, тертому сирі, вівсяних пластівцях, кунжуті, крекерах і так далi;
Робити наггетси бажаного розміру – дрібні, середні або великі;
Подавати наггетси в якості закуски або включати до складу других страв, подаючи їх з гарніром;
Робити наггетси з начинками: сиром, фісташками, горішками і так далi – у цьому випадку куряче філе перемелюється в фарш, потім з нього формуються невеликі наггетси, в які кладуть начинку.

Кожна господиня, яка любить надавати відомим стравам індивідуальність, може винайти свій власний рецепт курячих наггетсiв і насолоджуватися похвалами від рідних і друзiв! Це дуже просто, потрібно тільки бажання і трохи часу.

Наггетсы

Приємного апетиту і натхнення у всьому!