Прикраса страв з нотками романтики

Приглушене світло, букет квітів, нерівне тремтіння свічки, ненав’язлива музика зможуть створити настрій з нотками романтики, а це найбільш важлива складова кожних відносин, де живе любов.

Навіть якщо ви зовсім не віднесте себе до числа романтиків, не варто забувати про свою другу половинку, яка, неодмінно, може оцінити невеликі, але вельми приємні дрібниці. Якщо ви живете у Дніпропетровську, відвідайте елітний ресторан!

Прикраса страв з нотками романтики

Коли настає час романтики?

Прямо з самого ранку! Після неквапливих потягувань, поцілунку коханого в щічку, потрібно піти на кухню, щоб приготувати для свого любого гуртку запашної кави із смачним сніданком.

Нотки романтики можуть з’явитися завдяки вашому оформленню того ж звичайного сніданку, просто додайте трохи фантазії в подачу.

Прикраса страв з нотками романтики

Прикраса тосту

яєшня в сердечку

Такою романтичною стравою може стати абсолютно будь-яка страва на сніданок, обід і вечерю.

Навіть найпростіші тости з яєчнею можна перетворити на романтичне блюдо. Для цього потрібно металева форма для печива, в формі сердечка. На сковорідці розтоплюємо масло, в хлібі за допомогою металевої форми вирізаємо серце. Обсмажуємо хліб з сердечком з одного боку, потім перевертаємо, розбиваємо всередину сердечка яйце і смажимо до готовності!

тост з сердечком

Прикраса для бутерброда

Зазвичай ми скаржимося на банальну відсутність часу і втому для того, щоб зробити щось романтичне. Але приготування бутербродів займає не так вже й багато часу. Їх можна теж зробити романтичними. Для цього беремо хліб для тостів, ковбасу, сир, зелену цибуля, болгарський перець і петрушку. Не лякайтеся настільки великого списку інгрідіентів – робиться все швидко.

сендвіч з серцем

Хліб підсмажуємо в тостері чи на пательні. Зверху кладемо тоненький шматок сиру, потім відрізаємо скибочку ковбаси і, за допомогою все тієї ж форми для печива, вирізаємо з ній серце. Укладаємо м’ясне сердечко на сир, протикаємо його всередине пером цибулі, з одного боку вставляємо в лук трохи петрушки, а з перцю вирізаємо «накінечник стріли» і кладемо його зверху на другу частину лука. Ось і все!

Що можна використовувати як прикраси страв?

Пам”ятайте, прикрасою може стати все, що завгодно. Навіть у супі  можна, наприклад, викласти сердечко з креветок, вилити сердечко сметаною, тощо.

Прикраса десерту

Візьмемо будь-що – варення, ягоди, желе, джеми, шоколад, дрібні цукерки, збиті вершки, цукрове конфетті і так далі.

прикраса десерту

Наприклад, прості тістечка з магазину подати можна як романтичне блюдо, просто намалювавши навколо них сердечко варенням, прикрасивши розтопленим на водяній бані шоколадом.

Сердечко вийде акуратним, якщо згорнути кульок з паперу, налити в нього варення, зрізати маленький кінчик і малювати красиві сердечка.

Класика всіх романтичних вечорів – полуниця і збиті вершки. Здебільшого їх використовують для прикраси десертів, але прикраса страв – це лише прикраса. Ми ж хочемо запропонувати вам відвести для полуниці центральне місце, перетворивши її на перлинку романтичного столу, в самостійне блюдо.

Беремо 20 великих красивих полуничок, 80 грамів вершкового сиру, 80 гр жирних вершків, 2 ст. л. цукру і 0,5 ч. л. ванільного цукру. Блендером збиваємо сир з вершками до отримання однорідної маси, додаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо так, щоб маса добре тримала форму.

полуниця з вершками

Перекладаємо вершкову масу в кондитерський шприц. Робимо в полуниці надрізи у вигляді хреста, не доходячи трохи до кінця, розправляємо «пелюстки» і наповнюємо полуничку збитою вершковою масою. Прикрашаємо свій стіл описом романтичних побачень.