Солодощі із Катманду

Як я вже раніше розповідала у деяких постах, що моя подруга любителька подорожувати. За її плечима Європа, Таїланд, Індія, Сінгапур і багато інших країн. Але найбільше її вразила поїздка в Катманду. Після цієї поїздки вона дуже змінилася і наповнилася якоюсь глибокою і світлою енергією.

Катманду – це чудове місто, розташоване в однойменній долині на висоті 1 300 метрів над рівнем моря. Катманду – столиця і найбільше місто Непалу, його історичний, економічний, політичний і культурний центр. Населення міста становить понад 1 млн осіб.

Катманду

Ми всією сім’єю з нетерпінням чекали її натхненних розповідей про тутешніх традицій і яскравих пам’яток. І запросили її на тематичну вечірку к нам до дому, яку вирішили зробити в східному стилі.

Тому як Непал територіально знаходиться між двома найбільшими населеними країнами світу – Китаєм і Індією, ми вирішили поєднати дві культури в нашій вечірці. Щоб створити відповідну атмосферу, інтер’єр я прикрасила у китайському стилі, а страви приготувала з індійської кухні. Вечірка їй дуже сподобалася, а особливо індійські солодощі Рава Ладу, які так нагадали їй вабливий, пряний і загадковий Непал. Довелося розкрити секрет приготування. Може і вам буде цікаво спробувати «шматочок ароматного сходу».

вечеринка в индийском стиле

Смачне вітання із Катманду

Рава Ладу – популярний Індійський десерт – солодкі, ніжні, ароматні кульки, основу яких складає манна крупа, яка обсмажується з топленим маслом і створює чудову структуру. А ось смак десерту надають горіхи кеш’ю і кокосова стружка, солодкість – згущене молоко, легку кислинку – в’ялена журавлина, аромат – кардамон і ванілін. Зберігати такі смачні кульки можна в герметичній банці або коробці і обов’язково в холодильнику, в перебігу п’яти днів.

Складові:

• Масло пряжене (можна використовувати і вершкове) – 35 г
• Крупа манна – 200 г
• Горіхи кеш’ю – 20 г
• Стружка кокосова – 20 г
• Молоко згущене – 170 г
• Молоко – 40 мл
• Ванілін – 1/4 ч. л
• Журавлина (в’ялена) – 20 г
• Кардамон (мелений) – 1/2 ч. л

Процес приготування

Крупно нарізати горіхи кеш’ю. Розтопити масло, додати манну крупу і горіхи кеш’ю. Постійно помішуючи, обсмажити на середньому вогні протягом 15 хвилин. Маса стане дуже ароматною, а її текстура розсипчастою, легкої, і злегка змінить свій колір. Горіхи кеш’ю будуть злегка золотавими. Додати кокосову стружку, перемішати і смажити протягом двох хвилин.

Влити молоко, згущене молоко, додати ванілін і добре перемішати на повільному вогні. Маса стане дуже густою. Додати в’ялену журавлину, мелений кардамон, 10 гр розтопленого масла. Добре переміщати. А тепер змоченими водою або змазаними розтопленим маслом руками, добре розім’яти масу (при цьому вона стає пластичною і легкої в роботі) сформувати невеликі кульки.

Сладости

Приємного апетиту і цікавих всім подорожей!