Як прикрасити мастикою паску до Великодня. Рецепти мастики для паски

як прикрасити мастикою паску

Мастику використовують для декорування торта, великодньої паски та інших виробів . Можна покрити готову паску, завдяки мастиці вона буде мати м’які і різноманітні форми.

Як прикрасити мастикою паску до Великодня

Прикраси з мастики можуть перетворити простий торт чи паску у витвір мистецтва. Можна зробити всілякі прикраси з мастики: листя, квіти, композиції з квітів, різні фігурки, якими прикрашають паску. Часом прикраси бувають такими красивими, що їх навіть шкода є!

Мастика на перший погляд проста в приготуванні, проте з першого разу вона може не вийти. Тому необхідно набратися терпіння і якомога частіше практикуватися, тоді ви навчитеся її «відчувати». Маса повинна бути пластичною, як пластилін, але не прилипати до рук. Для початку краще експериментувати з невеликою кількістю мастики.

Для того щоб зробити різні вироби з мастики, можна використовувати трафарети або спеціальні вирубки.

Як приготувати мастику

як прикрасити мастикою паску

Мастика готується з цукрової пудри з додаванням води, желатину і лимонного соку. Також додають гліцерин і масло, це робиться для того, щоб мастика сохла не так швидко. Вимішується цукрова маса хвилин 15.

Готову мастику краще вимішувати на столі, який попередньо посипали цукровою пудрою, також можна використовувати крохмаль. Це необхідно робити для запобігання прилипання мастики до столу і рукам під час роботи з нею.

Мастику можна підфарбовувати буряковим соком, соком шпинату, морквяним соком, соком різних ягід або барвниками, що продаються в магазині.

прикраса з мастики для куліча на Великодень

Готову мастику необхідно упакувати в харчову плівку, щоб вона не висохла.

Прикрашати торти мастикою потрібно після того , як крем застигне. Краще , якщо торт покритий марципанової масою або поверхню торта складається з сухого бісквіта.

Для того щоб покрити готову паску мастикою, необхідно поставити його на поворотне коло, так зручніше буде з ним працювати. Поверхню столу посипати цукровою пудрою, потім розкатати мастику до 5 мм товщиною на столі.

Розкатана мастика повинна бути ширше торта.

Використовуючи качалку, помістити мастику на торт. Руки посипати крохмалем і розрівняти мастику спочатку по поверхні паски так, щоб вона щільно прилягала до неї. Із залишків можна зробити фігурку чи інші прикраси – листя або квітки.

як прикрасити мастикою паску

Якщо подальший прикраса торта не передбачено , то мастику можна загорнути в харчову плівку і прибрати на зберігання в холодильник , але не більше ніж на 2 тижні.

[adsense]

Рецепти мастики для паски

Мастика проста з желатином

рецепти мастики

Інгредієнти:

  • Цукрова пудра – 450 + / -50 г ,
  • Желатин ( порошок) – 2 ч. ложки ,
  • Вода – 50 мл .

Приготування:

Желатин висипте в миску з холодною водою, розмішайте і залишіть для набухання. Розчиніть його на водяній бані і охолодіть.
Цукрову пудру просійте, влийте желатин і вимішуйте до отримання однорідної маси.

Скачайте її в кулю і приберіть в целофановий пакет. Якщо маса в процесі приготування вийде липкою, додайте цукрової пудри. Якщо у вас вийшла гарна мастика, а пудра на столі ще залишилася, то продовжуйте заміс, прибравши надлишки пудри.

Мастика з яєчним білком

рецепти мастики

інгредієнти:

  • Цукрова пудра – 450-500 г ,
  • Сироп глюкози – 2 ст. ложки.
  • Яєчний білок – 1 шт.

Приготування:

З’єднайте в мисці яєчний білок і глюкозу, перемішайте. Додайте цукрову пудру (450 г), заздалегідь просіяне, і вимішуйте до однорідності.

Скачайте її в кулю і приберіть в целофановий пакет, залиште в ньому години на 2. Потім знову вимісити. Так само, як в попередньому рецепті, якщо маса ще липка, то додайте цукрової пудри, а коли вже маса гарна, то зайву приберіть.

Мастика з рослинним маслом

прикраса для куліча на Великодень

інгредієнти:

  • Цукрова пудра ( просіяну ) – 450 + / – 50 г ,
  • Порошковий желатин – 1 ст. ложка ,
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки ,
  • Курячий білок – 1 шт. ,
  • Вода холодна – 30 мл ,
  • Рідка глюкоза – 1 ст. ложка .

Приготування:

Желатин висипте в миску з холодною водою, розмішайте і залишіть для набухання, потім розпустіть його на водяній бані і охолодіть.

Додайте в нього глюкозу, рослинне масло, перемішайте.

Додайте яєчний білок, знову перемішайте і з’єднайте з цукровою пудрою. Перешкодьте суміш кулінарної лопаткою, поки не утвориться сформована маса.
На стіл, посипаний цукровою пудрою, викладіть отриману масу і вимішуйте до однорідності. Скачайте її в кулю і приберіть в целофановий пакет, залиште в ньому на 1-2 години. Потім знову вимісити і приступайте до розкочування або ліплення.

як незвичайно прикрасити паску мастикою

Якщо ви готуєте з мастики невеликі фігурки чи інші вироби, то іншу масу тримаєте в целофановому пакеті.

Тетяна Чекригіна