Як варити мило своїми руками

Щоб там не казали про мило, що воно сушить шкіру, дратує її, я його люблю. Особливо мило, зроблене власноруч. На всіх ярмарках я шукаю майстринь, які роблять запашне і корисне мило, щоб купити собі хоч пару шматочків. А нещодавно вирішила спробувати варити мило своїми руками, щоб не залежати не від кого. І ось, я знайшла майстер-клас про миловаріння. Почнемо.

Будемо варити мило своїми руками. Майстер-клас

Як варити мило своїми руками

Нам знадобиться:

  • Мило (бажано дитяче, воно не володіє сильним запахом і недорого коштує)
  • Масла-основи: мигдальне, кедрова, обліпихова … Головне – без сильного запаху
  • Ефірні масла (лимонне, лавандова, чайного дерева та ін.)
  • Наповнювачі (засушені пелюстки квітів)
  • Вода для розведення мильної маси
  • Посуд для парової лазні
  • Формочки (бажано не скляні)
Всі інгредієнти можна купити в будь-якій аптеці.

Хід роботи:

1. Перетріть мило на дрібній тертці. Багато миловари радять перед цим потримати мило на сонці або на гарячій батареї, оскільки при перетирання можна надихатися мильної пилом. Для здоров’я це навряд чи згубно, але безперервне чхання теж малоприємно. Перевірено особисто!

2. Візьміть по 1 ложці масел-основ (2-3 ложки, якщо масло одне) і 1 ложку гліцерину. Змішайте. Поставте посуд на парову баню.

3. Прогрійте масло. Засипте мило. Краще не все відразу, а невеликими порціями. Щоб мило розтоплювати швидше, підливайте гарячу воду.

4. Коли мило стане нагадувати рідке тісто, влийте кілька крапель ефірних масел. Після додавання кожного ефірного масла ретельно перемішуйте. Якщо у мила спочатку був не надто приємний запах, капніть трохи більше ефірного масла. Зайве старатися не треба. Про поєднання запахів (ароматикою) краще почитати спеціалізовану літературу, благо, зараз її не так вже й важко знайти.

5. Засипте наповнювач і перемішайте. Деякі радять в якості наповнювача спробувати мелену каву. Таким чином виходить ніжний і натуральний скраб для особливо чутливої ​​шкіри. Багато хто використовує кашку перетертих тропічних фруктів, наприклад, банан.

6. Розлийте мило по формах.

7. Коли охолоне, поставте в холодильник.

8. Щоб рівно вийняти готове мило, покладіть формочки в тарілку з гарячою водою. Але ненадовго, інакше мило почне плавитися.

9. Підсушіть (1-2 дні).

саморобне мило

10. Користуйтеся на здоров’я! При всій простоті миловаріння – це невичерпне джерело експериментів з кольором, формою, ароматами.